lørdag 27. mars 2010

God påske

Ønsker med disse bildene en riktig god påskeuke til alle som ser innom !!





I kveld er det earth hour!!

mandag 22. mars 2010

skulle egentlig...


....vise frem litt av stuen etter ommøblering, men det ble et detaljebilde i dag også. Riktig nok av noe nytt da!
Madonna til fin pris fra Miljøgården.
De kvite kvistene er fra en dekorasjon fra sist jul  ;-)
Kanskje de skal pyntes med disse eggene i krus?

søndag 21. mars 2010

blomster og kjøttboller

Snart runder bloggen min to år!!
Dette var ett av de første bildene jeg la ut :-)
Passet så godt å vise det bildet i dag, syntes jeg.....

Ellers har jeg holdt på med en ommøblering den siste uken. Har en forkjølelse m/ bihuleproblemer, som det ser ut til at jeg skal få slite med en stund.... så ting tar tid å få fullført:-)
men jeg gleder meg til å vise frem resultatet!!

Noe helt annet.
Kjøttbollene vi hadde i går kveld ble gode sammen med salat, couscous og potetbåter.

Her er oppskriften!

KJØTTBOLLER

DENNE MENGDEN PASSER TIL 4-5
AVHENGIG AV HVA MAN HAR VED SIDEN, OM DET ER MIDDAG, KVELDSRETT E.L.
JEG STEKER ALLTID LITT MYE OG FRYSER NED :-)

1/2 KG KJØTTDEIG
1/2 KG KARBONADEDEIG
2 TS SALT
1 TS CHILIPULVER (smak og behag)
2 FEDD HVITLØK
2TS BASILIKUM ( eller så mye/lite du vil)
2 SS TOMATPURÈ (dette gjør susen)

KJØR KJØTTET SAMMEN MED SALTET FØRST.
SPE MED EN BLANDING AV MATFLØTE OG MELK ELLER, BARE  MELK
JEG BRUKTE PÅ DENNE OPPSKRIFTEN CA 2 DL.
SPE LITT OM GANGEN, OG KJØR MIKSEREN PÅ HØY HASTIGHET FOR Å FÅ BLANDET ALT GODT. ( Jeg bruker av og til foodprosessor, og da er det bare å kjøre alt i en gang)
BRUK MER MELK HVIS DEIGEN BLIR FOR HARD.
FORM SMÅ BOLLER MED EN TESKJE OG LEGG ALT PÅ ETT FAT.
DA ER DE KLAR TIL Å STEKES!!


lørdag 20. mars 2010

en ostehøvel og god mat

Da jeg laget meg planterom og ryddet i rommet, fant jeg denne.
Tok den opp sammen med to fine kniver, vasket og pusset den. Ligger foreløpig til pynt på et fat!

Lørdag har blitt en brødbakedag....

Spelt, rug og  havre-brød med gresskarkjerner og sesamfrø til pynt!

Kristins speltbrød:

1 pk gjær
1,5 l væske
5 ss salt
smeltet smør eller olje
1/2 til 1 pk. ferdig kornblanding eller grovbakst (her bruker jeg helt vanlig blanding, dvs. ikke bare spelt)
litt havergryn
litt rug
solsikkekjerner
linfrø
sesamfrø
ev. gresskarfrø

I dag hadde jeg bare gresskar- og sasamfrø, og man "tager hva men haver", så da ble det slik :-D

spe med resten siktet speltmel til passe deig.

Forhev i ca. 30 min.
Lag fire brød, legg enten i former eller, i EN stor langpanne.
Ha olje mellom brødene hvis i langpanne.
Ev. kan brødene pensles med egg og pyntes med div frø.
Etterhev i 30-45 min!
Stek i ca. 1 time ved 175 grader.

I kveld skal vi ha dette til mat; Kjøttboller, couscous, en frisk salat, fetaost og kanskje en dressing og et galss rødvin eller to!!

Bildet er fra sommer!
God lørdagskveld :-D

søndag 14. mars 2010

kjøkkenstæsj

På fredag kjøpte jeg meg noe nytt!!
Denne porselens sjærefjølen. Stått på ønskelisten lenge....

...og nå har Wenche med butikken AnAngelByMySide, tatt den inn !!

jeg tenkte at det må være mulig å bruke den til et praktisk formål, også jeg..

...fullt mulig å skjære løk eller hvitløk på den, er det ikke??

Saltkar, som jeg bruker til sukker, har jeg også kjøpt på butikken på Halsa!

mandag 8. mars 2010

En stabel med bøker, en plante og et par lys, gjør stemning på bordet!
God ukestart!

lørdag 6. mars 2010

Lysekrona fra House Doctor som her henger over kjøkkenbordet.


Gammel mugge med nydelig blå dekor. Løkblomster i sausenebb i bakgrunnen.

Ønsker med disse bildene en fin søndag!!

onsdag 3. mars 2010

Ny utfordring

Passet bra det, når jeg ikke riktig vet hva jeg skal legge ut på denne bloggen....
Spisekroken ble malt hvit for et år siden. Bordet ble hvitt i sommer.
Bord, benk og stoler er gamle trehvite saker fra 90-tallet, som vi har malt.

Dette er alle gamle bilder. Både lampen og gardinen er skiftet.
Har planer om å gjøre plassen litt røffere, med en klokke og en mer industriell-look lampe:-)
Ha en fin dag!