tirsdag 12. januar 2010

kjøkkenaktiviteter



løk hvitløk paprika gulerot


brunet kjøttdeig


krydder


rismel


hvit saus


glutenfrie lasagneplater


kjøttdeig og grønnsaker freses sammen


den ferdige tomatsausen



gårsdagens middag


At jeg liker å lage mat, det vet de som kjenner meg godt. Jeg kunne gjerne skrevet et langt innlegg om kosthold og mine meninger om viktigheten av sunn, variert og mest mulig hjemmelaget mat, laget  fra grunnen av. (det er ikke det samme !!) Me det skal jeg ikke :-)
I stedet slår jeg et slag for  hjemmelagd mat med en oppskrift( slik jeg gjør det), på lasagne  :-)

Lasagne med glutenfrie plater og saus
Alt er på ca.-mål og slump, og man tager-hva-man-haver-metoden.

  • Brun 1/2 kg. kjøttdeig, 1/2 løk, litt raspet gulerot, 1-2 fedd hvitløk og litt paprika.
    Ha dette i en kjele og krydre med basilikum, oregano, salt pepper, chili og litt paprikapulver.
  • Tilsett litt væske og buljong. Slik at det blir en passe fyldig kjøttsaus.
  • Tomatpurè eller hermetiske tomater tilsettes. Hvor mye, avhenger av smak og behag... Jeg liker at det er litt "rødt"!! Denne gangen hadde jeg bare tomatpure, men bruker ofte hermetiske også.
  • La dette små-putre  lenge... Å smake til er viktig!!
  • Kok hvit saus. Smelt smør og tilsett mel. Jeg bruker rismel. Dette fordi jeg ikke liker å spise lim!! (altså hvetemel)! Søk ev. opp på nettsider med matoppskrifter, på hvit saus.

  • Når mel/smør har frest litt, sper jeg med melk. Litt om litt. Rør hele tiden. Dette kan gjerne koke litt for å tykne og få bort melsmaken. Sausen kan godt være litt tykk.
    Sausen smakes til med muskat, salt og pepper.

  • Glutenfrie lasagnplater. Som nevnt det med "limet".....
     Kjøttsaus, plater og saus legges lagvis i ildfast form. Avslutt med saus og helt til slutt ost!
Stekte den midt i ovnen ca. 200 grader, i ca. 20 min.

Velbekomme!!


2 kommentarer:

salige lavendel sa...

Helt enig i det med hjemmelaget mat. Hadde man visst hvor mye tilsetningsstoffer det er i halv-fabrikert mat, tror jeg ikke man hadde turt å spise så mye av det...

Anonym sa...

Hjemmelaget mat er best! Her i familien er vi veldig glad i italiensk mat, lasagne er en favoritt. Vi spiser og minnes vår flotte tur til Italia for 2 år siden.

Klem Igi