lørdag 20. mars 2010

en ostehøvel og god mat

Da jeg laget meg planterom og ryddet i rommet, fant jeg denne.
Tok den opp sammen med to fine kniver, vasket og pusset den. Ligger foreløpig til pynt på et fat!

Lørdag har blitt en brødbakedag....

Spelt, rug og  havre-brød med gresskarkjerner og sesamfrø til pynt!

Kristins speltbrød:

1 pk gjær
1,5 l væske
5 ss salt
smeltet smør eller olje
1/2 til 1 pk. ferdig kornblanding eller grovbakst (her bruker jeg helt vanlig blanding, dvs. ikke bare spelt)
litt havergryn
litt rug
solsikkekjerner
linfrø
sesamfrø
ev. gresskarfrø

I dag hadde jeg bare gresskar- og sasamfrø, og man "tager hva men haver", så da ble det slik :-D

spe med resten siktet speltmel til passe deig.

Forhev i ca. 30 min.
Lag fire brød, legg enten i former eller, i EN stor langpanne.
Ha olje mellom brødene hvis i langpanne.
Ev. kan brødene pensles med egg og pyntes med div frø.
Etterhev i 30-45 min!
Stek i ca. 1 time ved 175 grader.

I kveld skal vi ha dette til mat; Kjøttboller, couscous, en frisk salat, fetaost og kanskje en dressing og et galss rødvin eller to!!

Bildet er fra sommer!
God lørdagskveld :-D

5 kommentarer:

Datt sa...

Nydelig ostehøvel, enn å finne slikt da! :D Den middagen så fristende ut! Runar som har kjøpt inn middag til i kveld, aner ikke hva han planlegger jeg! :P

Blå-hvit samlemani sa...

Det så ut som deilig mat...det ble kjøttboller på oss også.

Ha en riktig fin helg

:-)

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Mange fristelser både for øyne og mage:-)

Ha en fortsatt fin helg!

Anne sa...

Utruleg vakker ostehøvel og maten såg berre skikkeleg god ut:)
Ha ein herleg søndag!
Klem Anne

Maliva`s verden sa...

Hei...utrolig koselig her inne hos deg. Både i vakre bilder, detaljer og ikke minst spennende oppskrifter. Det liker vi;o) Takk for titten og fin søndag til deg fra Maliva