mandag 28. september 2009

Vi prøver å være en....

...kjernesunn familie :-)
Alle i familien vår har bursdag på høsten. Moro det, men det kan bli litt mye bløte kaker, for å si det slik;-)


I helga er det 20- årsdag for eldstemann!

Hurra !!
Denne kaken bakte jeg på guttenes bursdag, den er sukker og hvetemelsfri
Et godt alternativ til vanlig bløtkake.

Her kommer oppskriften på
Bløtkake med bringebær og mangokrem
Bunn:
200 g mandler

hasselnøttsmør(jeg droppet det)

25 dadler

5 ss kakao

4-5 appelsiner

6 egg

1/2 ts. vaniliepulver(vaniliesukker)

1 knivsodd kanel

1/2 ts salt

litt pepper

ev. soya kremfløte. Jeg brukte vanlig kremfløte, da ingen av oss har melkeallergi.

Pisk egg til eggedossis. Press saft og riv skall av appelsinene. Kjør mandler, dadler, appelsinsaft, kakao, kanel, vanilje og pepper til en fin masse i kjøkkenmaskin. Vend blandingen i eggemassen. Stekes i ovnen på 160 grader. Sjekk etter 20 min. Kaken må ikke bli for tørr. Hvis du har hasselnøttsmør, skal det smøres på etter at kaken er kald.

Mangokrem:

1 mango

2 store håndfuller frosne bringebær

1 dl mandelojle

2 knivsodder kardemomme

2 knivsodder vanilie

2 knivsodder kanel

1 knivsodd havsalt

1 knivsodd pepper

Blendes til krem, og avkjøles i 1/2 til 1 time. Kremen has på den avkjølte kaken. Server kremfløte ved siden av, eller på kaken. Eller la det være, det går bra uten også;-)

Oppskriften har jeg funnet i boken som denne familien har skrevet!

Lykke til ;-)



2 kommentarer:

Anne sa...

Den såg god ut! Takk for tips:) Den boka såg interessant ut:)
Håpar du har ei flott veke!

Per Olav sa...

Hei. Velkommen til kjernesunnt foredreag i Bergen om du har lyst...

Se familiesirkus.no