hasselnøttsmør(jeg droppet det)
25 dadler
5 ss kakao
4-5 appelsiner
6 egg
1/2 ts. vaniliepulver(vaniliesukker)
1 knivsodd kanel
1/2 ts salt
litt pepper
ev. soya kremfløte. Jeg brukte vanlig kremfløte, da ingen av oss har melkeallergi.
Pisk egg til eggedossis. Press saft og riv skall av appelsinene. Kjør mandler, dadler, appelsinsaft, kakao, kanel, vanilje og pepper til en fin masse i kjøkkenmaskin. Vend blandingen i eggemassen. Stekes i ovnen på 160 grader. Sjekk etter 20 min. Kaken må ikke bli for tørr. Hvis du har hasselnøttsmør, skal det smøres på etter at kaken er kald.
Mangokrem:
1 mango
2 store håndfuller frosne bringebær
1 dl mandelojle
2 knivsodder kardemomme
2 knivsodder vanilie
2 knivsodder kanel
1 knivsodd havsalt
1 knivsodd pepper
Blendes til krem, og avkjøles i 1/2 til 1 time. Kremen has på den avkjølte kaken. Server kremfløte ved siden av, eller på kaken. Eller la det være, det går bra uten også;-)
Oppskriften har jeg funnet i boken som denne familien har skrevet!
Lykke til ;-)
2 kommentarer:
Den såg god ut! Takk for tips:) Den boka såg interessant ut:)
Håpar du har ei flott veke!
Hei. Velkommen til kjernesunnt foredreag i Bergen om du har lyst...
Se familiesirkus.no
Legg inn en kommentar