tirsdag 13. juli 2010

Brownieskake med dadler og spelt

GOD BROWNIESKAKE

Denne oppskriften fannt jeg på en nettside. Jeg byttet ut halvparten av sukkermengden med dadler. Resten av sukkeret med fruktose. (Fruktose tåler ikke så godt varme, og blir fort brent. Men jeg tenkte at det gikk bra i en kake som ikke skal stekes helt gjennom, og ikke så sterk varme. Det fungerte godt.)

1 plate sjokolade smeltes i vannbad
100g dadler og ca. 100g fruktose (eller 250g sukker)
Tro meg, det blir søtt nok med tilsammen 200 g!!
200g smør
Smør, dadler og fruktose kjøres i foodprosessor til det blir en grå-hvit "gugge"
Tilsett :
2 egg
2 ts. vaniliesukker
70g hv.mel (prøv deg frem. Jeg brukte bare 50 g. og fant ut at den blir best da)
Jeg byttet også ut melet med spelt
Rør alt sammen og tilsett den smeltede sjokoladen.

Stekes på 150-60 grader.
Sjekk etter 15 minutter. Den trenger nok litt mer, men ovner er forskjellige.
Så sjekk!! Best når den er litt flytende :-)

Vanilieis og jordbær som tilbehør er nydelig!!

8 kommentarer:

Livet er heeerlig sa...

<oioi denne er herved notert :)
Vi er inne i en fase der vi skal kutte kraftig ned på sukkerinntaket, så da er jo denne et godt alternativ hvis man skal lage no godt :)
Ha en strålende flott kveld
*Siv*

♥ Hege`s Cute N Cool Blog ♥ sa...

Hei :))

Denne skal jeg prøve ♥ Sikkert kjempegodt!! Fin blogg du har , med mange flotte bilder :))

Ha en fin sommer da :))

Klem Hege

Kreoline sa...

Notert av meg også, får prøve den i ferien. Nydelig i hagen din, skjønne bilder. For en vakker utsikt, nå er jeg på innlegget under. Ha en fin kveld. Klem.

Engler, ull og lavendel sa...

Den hørtes god ut, skal garantert prøves.
Takk for oppskriften.

Ønsker deg en fin kveld.

Klem

Hilde Heimdal sa...

mmm det hørtes godt ut og sååå godt ut :)))

Elin sa...

Hørtes nydelig ut du :)

Takk for koselig kommentar...Ferie?? Nei hva er det??:) Nei vi skal ikke ha ferie i år, men hjem til Møre skal vi en tur,det får bli ferien i år..:) Litt mere jobb når man har egen butikk:) Men vi koser oss og slapper av når vi har fri:)

Ha en finfin kveld:)


Klem

mi-rachel sa...

du er på den sunne side altså?:)
så godt ut uansett sukkermengde.

Fräulein Klein sa...

Your recipe sounds so delicious!
I have translated and I also try!
Have nice day,
Yvonne